Gijzeling Leidseplein Amsterdam

Waar de eerste berichten dinsdagavond richting de politie gingen over een gewapende overval bij de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam, bleek het al snel uit te monden in een uren durende gijzeling. Inmiddels worden meer details duidelijker.

Er circuleerden op sociale media beelden van één gijzelnemer die één gegijzelde onder schot hield. Later bleken nog meer mensen in het pand van de Store zich schuil te houden; met hulp van de politie konden rond half negen al tientallen mensen wegkomen.

Laat op de avond vroeg de gijzelnemer om water, dat hem werd gebracht met een robot. Toen daarop de gegijzelde naar buiten vluchtte, rende de dader achter hem aan. Een teamlid van de DSI (Dienst Speciale Interventies) onderschepte hem toen met de auto. Hierna werd de man op straat door scherpschutters onder schot gehouden (onderstaande foto).

Meer weten over DSI? Klik hier voor informatie op Wikipedia.

Update 13.23 uur Politie heeft inmiddels bekend gemaakt dat de gijzelnemer explosief materiaal op zijn lichaam droeg. Klik hier om het artikel op Nu.nl te lezen.

Geef een reactie