Nieuwsoverzicht week 1: Italiaanse maffiabaas opgepakt door Streetview

Heeft u het nieuws van de afgelopen dagen gemist? De redactie zet de highlights voor u op een rij. 

Nederlandse mensensmokkelaar opgepakt in Kenia
De Keniaanse politie heeft in december een Nederlandse mensensmokkelaar opgepakt in Nairobi. De 53-jarige John H. was vier jaar lang voortvluchtig en wordt van vier smokkeloperaties verdacht. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt tegen NU.nl dat de aanhouding een “uniek geval” is. Lees verder >>

Tien procent meer meldingen bij hulpdiensten op oudejaarsdag
De hulpdiensten hebben op oudejaarsdag ongeveer 10 procent meer oproepen gehad dan een jaar eerder. Dat valt op te maken uit data van alarmeringen.nl, een website die de zogenaamde P2000-oproepen van de hulpdiensten bijhoudt. Lees meer >>

Italiaanse maffiabaas opgepakt met dank aan Google Streetview
Een Italiaanse maffiabaas die al twintig jaar lang op de vlucht was voor de politie, is in Spanje aangehouden nadat hij dankzij Google Street View was geïdentificeerd. Lees meer >>

Relschoppers’ Dinteloord pikken boete niet en eisen excuses van de politie
De jongeren die op oudjaarsavond zijn opgepakt bij vuurwerkrellen in Dinteloord moeten een boete betalen. Maar dat weigeren ze. “De politie en de ME hebben die nacht de verkeerde personen aangehouden”, zegt hun advocaat. Die wil de zaak laten voorkomen bij een rechter om hun onschuld te bewijzen. Lees meer >>

VN-gezant fel over ME op Malieveld, politie verbolgen
Nils Melzer, de speciale VN-rapporteur op gebied van marteling, is zeer kritisch over het optreden van de ME tijdens het coronaprotest op het Malieveld in Den Haag op 14 maart vorig jaar. Hij deelt op Twitter een filmpje van ME’ers die een man op de grond slaan en spreekt van “een van de walgelijkste voorbeelden van politiegeweld die ik heb gezien sinds George Floyd”. Lees meer >>

Geef een reactie