Wijkagent Sandra: ‘Als wijkagent ben ik de ogen en oren in de wijk.’

Sandra Hof is sinds 2017 met veel plezier werkzaam als wijkagent in Wogmeer, Obdam en Hensbroek. Ze is bij de politie gaan werken omdat geen dag hetzelfde is en ze graag iets wil beteken voor de samenleving. Zij gaat deze week vertellen over haar ervaring als wijkagent!

 Geschreven door Kim van Driessen

‘Je weet nooit hoe een dienst er uit komt te zien en dat maakt het nooit saai’
Als wijkagent is Sandra de ogen en oren in de wijk. ‘Ik probeer zoveel mogelijk zichtbaar in de wijk te zijn om met de inwoners in contact te blijven om zo te horen en te zien wat er speelt.’ Ze gaat daarbij in gesprek met de inwoners als er problemen zijn en verwijst ze door naar de juiste instantie als ze hulp nodig hebben. Met deze instanties en ketenpartners, zoals de gemeente, wooncompagnie of jeugdinstantie, heeft ze regelmatig contact en overleg. Ze wil goed aanspreekbaar zijn voor de inwoners van haar wijk. ‘Dat kan op straat zijn met een gewoon praatje of via social media.’ Op instagram (@ wijkagent_koggenland) reageert ze op berichtjes en probeert ze een inkijkje te geven in het werk wat ze doet. Contact zoeken met jongeren wordt op straat steeds lastiger, aangezien er door corona minder jongeren buiten zijn te vinden. Door social media probeert Sandra toch bereikbaar te blijven als iemand haar nodig heeft.

‘Het is een baan die nooit zal vervelen’

‘Ik ben trots op mijn wijk als ik zie dat men elkaar helpt en ook klaar staat voor elkaar.’ Vooral tijdens corona deed Sandra dit veel goed.  Men heeft meer voor elkaar over, buren helpen elkaar bijvoorbeeld als deze de deur niet uit kunnen met boodschappen of klusjes om huis. ‘Dat is het leuke aan werken in een dorp. Het is fijn om een eigen wijk te hebben waar je van weet wat er speelt en hoe je het leefbaar kunt houden met elkaar.‘

Toch heeft het politiewerk ook een minder leuke kant. Sandra geeft aan dat ze slecht nieuws gesprekken het lastigste onderdeel van haar werk vindt. Bij iemand aanbellen en vertellen dat een dierbare is overleden, blijft lastig.

Eén gedachte over “Wijkagent Sandra: ‘Als wijkagent ben ik de ogen en oren in de wijk.’

Geef een reactie