Wijkagent Eric: ‘De burger zal bij mij nooit kunnen zeggen dat ik de zaak niet goed of onvolledig heb aan gepakt.’  

Eric is sinds 2021 werkzaam als wijkagent in Geldrop, maar hiervoor was hij al 10 jaar wijkagent in Valkenswaard. Na 17 jaar als beroepsmilitair gewerkt te hebben, begon hij als agent. Zijn broer zat al bij de politie en Eric wilde, net als zijn broer, ‘midden in de “echte” maatschappij staan en veel betekenen voor de burger’. Hij gaat deze week vertellen over zijn ervaring als wijkagent!  

Geschreven door Kim van Driessen  

Een betrokken wijkagent  
Eric is als wijkagent verantwoordelijk voor een veilige en prettige woonomgeving voor de wijkbewoners. Hij trekt het zich dan ook bijna persoonlijk aan als er wordt ingebroken in zijn wijk.  ‘Ik zal dan daarna ook alles in het werk stellen om de benadeelden zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen.’ Dat hij op deze wijze echt iets kan betekenen voor de burgers in zijn werk, spreekt hem erg aan. ‘Die gestolen fiets zal ik niet altijd terug kunnen bezorgen, maar alles rondom de diefstal wil ik dan naar alle tevredenheid regelen.’ Hij wil elke zaak zo goed mogelijk aanpakken. ‘De burger zal bij mij nooit kunnen zeggen dat ik de zaak niet goed of onvolledig heb aan gepakt.’ 

Kennen, vertrouwen en bereikbaar


Om te zorgen dat Eric bereikbaar is voor iedereen, geeft hij aan iedereen zijn mobiele telefoonnummer af. ‘Zowel aan de burgemeester, de junk, de dakloze, de advocaat of wie dan ook.’ 

Dit heeft hem al veel opgeleverd in zijn werk. Eric wil het verschil maken door kennen, vertrouwen en bereikbaar zijn centraal te stellen. Dit is een van de redenen waarom hij de functie van wijkagent een prachtig vindt. De afwisseling en uitdaging vindt hij mooi, maar het verschil maken staat voor hem voorop. ‘Je staat  met twee benen midden in de echte wereld.’  

‘Maar dat heb je niet van mij he!’  
Eric is trots op het feit dat burgers hem herkennen als hij door de wijk fietst. Iets wat hem is bijgebleven, is een burger die hem een whatsapp bericht stuurde met de vraag of hij langs wilde komen. De burger zei iets belangrijks te willen vertellen, dus Eric gooide zijn agenda overhoop om langs te gaan. De man vertelde hem dat hij op de hoogte was van strafbaar feit wat werd gepleegd in de wijk. ‘Maar dat heb je niet van mij he!’, had de man gezegd. Het verhaal van de man klopte en Eric heeft de melder naderhand uitvoerig bedankt. ‘De melder nam contact met me op omdat hij mij al kende, vertrouwde en omdat hij mij rechtstreeks kon bereiken. Hoe mooi is dat!’    

Ben jij agent en wil je ook je ervaringen delen? Neem vooral contact met ons op!  

Geef een reactie