Wijkagent Arno Benders: ”De jeugdoverlast is teruggebracht naar een aanvaardbaar niveau”

  

Arno Benders is sinds 1992 wijkagent in de wijken Limbrichterveld, Hoogveld en Bedrijvenstad Fortuna in Sittard. Daarnaast is hij ook supportersbegeleider bij Fortuna Sittard en lid van de Mobiele Eenheid. Hij gaat deze week vertellen over zijn ervaring als wijkagent!


Waakzaam en dienstbaar 
Als wijkagent verleent Benders hulp aan hen die dit behoeven, of zoals hij het zelf zegt: ‘waakzaam en dienstbaar zijn voor de burgers in de maatschappij’. Hij biedt burgers een luisterend oor als zij problemen hebben en kan ze helpen, eventueel door ze door te verwijzen naar een van de vele netwerkpartners van de politie, mocht hier behoefte aan zijn. Tevens probeert hij samen met zijn collega’s en netwerkpartners veiligheidsproblemen aan te pakken, zoals drugsoverlast, inbraken en overvallen. Helaas horen er ook minder leuke aspecten bij het werk, zoals het voeren van slechtnieuwsgesprekken. Deze gesprekken zijn ‘heftig omdat dit bij de ontvanger vaak tot heel veel emotie en verdriet lijdt.’  

‘Mensen helpen’


Benders haalt veel voldoening uit zijn werk en ervaart een tevreden gevoel als de burger tevreden is met zijn politiewerk. Hij vindt het fijn om met mensen in contact te zijn en hen een luisterend oor te bieden. ‘Het geeft een fijn gevoel als wij mensen kunnen helpen om een probleem op te lossen.’  Benders is dan ook vaak zichtbaar aanwezig in zijn wijken en is makkelijk te bereiken, onder andere door zijn aanwezigheid op social media. De vrijheid en verantwoordelijkheid die hij binnen de politie krijgt, vindt hij fijn. Daarnaast vertelt hij ook dat het een goed gevoel geeft om ‘de “rotte appels” van de maatschappij achter slot en grendel te kunnen zetten.’  

Ben jij agent en wil je ook je ervaringen delen? Neem vooral contact met ons op! 

Geef een reactie