Prinsjesdag 2021

Dit jaar geen traditionele, feestelijke Prinsjesdag. Er zal geen rijtoer zijn in de Gouden Koets, de balkonscène op Paleis Noordeinde gaat niet door en de Grote Kerk, waar de koning de troonrede zal voordragen voor slechts 275 man, is afgezet met grote witte hekken. De festiviteiten rondom Prinsjesdag zijn geschrapt door de coronacrisis en de gebruikelijke feestelijkheid zal afwezig zijn, aangezien mensen verzocht wordt thuis te blijven. Ondanks dat is het voor de politie in Den Haag een drukke dag.

De verwachting is dat er nog steeds veel mensen naar de Hofstad zullen komen, ondanks dat er thuis op televisie meer is te zien dan in Den Haag. De politie heeft iedereen deze ochtend nogmaals verzocht om thuis te blijven, maar om drukte te voorkomen zijn er een aantal maatregelen getroffen. Zo is het centrum rond de Grote Kerk afgezet voor auto’s en is het gebied slechts beperkt toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Op deze manier wil de politie de mogelijke toestroom aan mensen inperken.

Naast de Prinsjesdag-werkzaamheden, zal de politie vandaag ook bezig zijn met twee aangekondigde demonstraties in het centrum van Den Haag. Daarnaast worden er ook nog een aantal kleine, onaangekondigde protesten verwacht. Al met al een drukke dag voor de politie in Den Haag!

Bron: AD, Volkskrant, Omroep West, Nieuws.nl

Afbeelding: Politie.nl

Geef een reactie