Reacties op het overlijden van een politiemotoragent

Op woensdag 7 juli kwam het trieste bericht naar buiten dat een 47-jarige motorrijder van de politie Rotterdam, team Verkeer, bij een ongeluk op de Waalhavenweg in Rotterdam om het leven is gekomen. Getuigen meldden dat de betrokken vrachtwagenchauffeur was doorgereden. Deze is later gearresteerd en vastgezet voor verhoor.

Het AD stelt, terecht, de vraag waar de verontwaardiging blijft over dit ongeval.

‘Nooit zal motoragent Arno nog zijn helm dragen. De helm die tussen de rouwkaarten, bloemen en zijn foto staat. Woensdagochtend wordt de 47-jarige Capellenaar tijdens zijn werk doodgereden door een vrachtwagenchauffeur. Het OM vermoedt met opzet. ,,Waar blijft de verontwaardiging over wat hem is overkomen?’’’

Collega’s van Eenheid Rotterdam zeggen het volgende:
Karin Krukkert, plaatsvervangend politiechef Eenheid Rotterdam: “Ik ben geschokt en verdrietig vanwege het overlijden van onze collega van team Verkeer vanochtend tijdens de uitoefening van zijn dienst. Mijn gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en collega’s.”

Korpschef Henk van Essen uit namens het hele korps zijn medeleven: “Diep getroffen door het overlijden van onze Rotterdamse collega, motorrijder verkeer, bij een tragisch ongeval tijdens zijn dienst.” 

Ook RTV Rijnmond berichtte erover en zal updates blijven plaatsen.

Geef een reactie