Nieuwsoverzicht week 27: motorrijder verkeerspolitie komt om het leven

Heeft u het nieuws van de afgelopen dagen gemist? De redactie zet de highlights voor u op een rij.

Motorrijder politie Rotterdam komt om het leven
Een 47-jarige motorrijder van de politie Rotterdam is vanochtend bij een ongeluk op de Waalhavenweg in Rotterdam om het leven gekomen. Direct na het ongeluk is het team verkeersongevallenanalyse (VOA) van Den Haag een onderzoek gestart naar de toedracht. Lees meer, inclusief updates >>

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten
De politie Amsterdam heeft dinsdagavond 6 juli 2021 drie mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij het schietincident op de Lange Leidsedwarsstraat waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries is neergeschoten. Twee verdachten worden vrijdag voorgeleid, een derde verdachte is vandaag heengezonden.

De Telegraaf reconstrueerde hoe de twee verdachten razendsnel konden worden aangehouden. Dinsdag binnen een uur werden ze opgepakt op de A4 bij Leidschendam. De razendsnelle dubbele aanhouding was vooral mogelijk door automatische nummerplaatherkenning en beveiligingscamera’s. Lees meer >>

Dark websites uit de lucht
Het Cybercrimeteam van de politie in Rotterdam heeft in de afgelopen week tientallen websites op het zogeheten dark web uit de lucht gehaald. Op de sites die verwijderd zijn konden bezoekers anoniem vals geld kopen. Lees meer >>

Analyse beveiliging misdaadjournalisten
Hoe zit het met de beveiliging van misdaadjournalisten, en met welke dreiging hebben ze te maken? De Volkskrant analyseerde de beveiliging van journalisten. Lees meer >>

Geef een reactie