Nieuwsoverzicht week 26: getuigen gezocht van mishandeling juwelier

Heeft u het nieuws van de afgelopen dagen gemist? De redactie zet de highlights voor u op een rij.

Politie hackte vorig jaar niet altijd volgens de regels
De politie heeft haar hackbevoegdheid in 2020 niet altijd volgens de regels ingezet, blijkt uit een nieuw rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Daarmee voldoet de politie voor het tweede jaar op rij niet aan de gestelde voorwaarden. Lees verder >>

Meerdere verdachten in internetoplichtingszaak opgepakt
In een onderzoek naar online oplichting heeft de Politie Eenheid Rotterdam in de Drechtsteden op dinsdag 29 juni 4 mensen aangehouden. Vorige week werd in hetzelfde onderzoek al een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Meerdere gedupeerden kochten een product of dienst online, betaalden hiervoor, maar ontvingen het nooit. Hierop startte de politie een onderzoek met de aanhoudingen tot resultaat. Lees verder >>

Veel wapens ingeleverd bij speciale inleveractie
Van 14 tot 18 juni zijn ‘heel veel’ wapens ingeleverd bij de politie in Den Bosch. Het gaat onder meer om vuurwapens, steekwapens en luchtdrukwapens. Aanleiding voor de inleveractie is dat er steeds vaker steekwapens bij minderjarigen in beslag worden genomen. De actie is dan ook vooral gericht op jongeren en hun ouders. “Wanneer je al van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om daarnaar te grijpen nog maar klein”, redeneert de politie. Met deze actie wil ze jongeren bewust maken van de gevaren van het hebben van wapens. Lees verder >>

Juwelier mishandeld; getuigen gezocht
In alle vroegte wordt op maandag 28 juni een juwelier in Utrecht het slachtoffer van een ongewenste bezoeker. Een verdachte betreedt het bedrijfspand en gaat er vandoor met een aanzienlijke hoeveelheid aan sieraden. De politie doet onderzoek naar deze inbraak en is op zoek naar getuigen. Lees verder >>

Veel verdachten WhatsApp-fraude opgepakt
De politie in Rotterdam heeft de afgelopen week 38 mensen opgepakt die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij WhatsApp-fraude, meldt de politie vrijdag. Nog eens 34 personen staan gesignaleerd. Zij moeten nog worden aangehouden. Lees verder >>

Geef een reactie