Nieuwsoverzicht week 25: meer jongeren dragen messen

Heeft u het nieuws van de afgelopen dagen gemist? De redactie zet de highlights voor u op een rij.

Meer incidenten m.b.t. discriminatie geregistreerd in 2020
De politie heeft vorig jaar meer discriminatie-incidenten en –meldingen geregistreerd. Het aantal registraties over discriminatie is vergeleken met 2019 met 12 procent gestegen tot 6141. Dit blijkt uit het rapport over discriminatie in Nederland dat in opdracht van de politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken is opgesteld. Lees meer >>

Zorgelijk: meer jongeren dragen messen
De politie neemt steeds meer messen en steekwapens van jongeren tot en met zeventien jaar in beslag. In 2020 werden 1.565 messen van tieners ingenomen, tegenover 486 in 2017. Lees verder >>

Criminele organisatie op bloemenveiling opgerold
Met de aanhouding van drie mannen (24, 37 en 52) denken politie en OM een criminele organisatie te hebben opgerold die actief zou zijn geweest op de bloemenveiling in Aalsmeer. De mannen worden verdacht van internationale handel in verdovende middelen, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Lees verder >> 

Grote beloning voor tip in zaak-Tanja Groen
Peter R. de Vries wil via crowdfunding één miljoen euro inzamelen, om dat bedrag in te zetten als beloning voor de gouden tip in de vermissingszaak van Tanja Groen. Van de studente ontbreekt sinds 1993 ieder spoor. Lees meer >>

Duizenden agenten zijn vanaf volgend jaar bewapend met stroomstootwapen
Vanaf volgend jaar krijgt een deel van de agenten in Nederland de beschikking over een stroomstootwapen, de Taser X2. In één jaar tijd moeten ruim zeventienduizend agenten de opleiding om het wapen veilig en effectief te gebruiken hebben afgerond. Lees meer >>

Geef een reactie