Nieuwsoverzicht week 24: Aangifte voor vernieling oranje versiering

Heeft u het nieuws van de afgelopen dagen gemist? De redactie zet de highlights voor u op een rij.

Aantal politiemedewerkers met een migratieachtergrond is iets gestegen

De stijging is groter dan in voorgaande jaren. Dat staat in de Barometer Culturele Diversiteit bij de politie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de huidige politiemedewerkers is 38 procent vrouw en van de nieuwe medewerkers 44 procent. Van het personeel dat vorig jaar bij de politie kwam werken heeft 19 procent een migratieachtergrond. Lees meer >>

EK-versiering Oranjefan Hendrik vernield: ‘Dit doe je niet’
Hendrik Hidding uit de Emmense volksbuurt Het Meerveld werd vanochtend ontdaan wakker. Alle vlaggetjes rondom zijn huis zijn losgeknipt of afgesneden. Bovendien is er volgens de Emmenaar geprobeerd brand te stichten. Inmiddels heeft hij aangifte gedaan bij de politie en looft hij een beloning van duizend euro uit voor de tip naar de dader. Lees meer >>

Geen verdachte gevonden van lekken OMT-advies, OM stopt onderzoek
Het onderzoek van de Rijksrecherche naar het lekken van een OMT-advies is gestopt. Er is geen zicht op een verdachte. Begin dit jaar deed het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aangifte nadat haar advies over het heropenen van de basisscholen voor publicatie was gelekt aan de NOS. Lees meer >>

Nu meer mensen van huis gaan, ruiken inbrekers hun kansen
Voor het derde achtereenvolgende jaar is het op 16 juni European Focus Day. In 23 landen, waaronder Nederland, is het dé dag tegen woninginbraak. Nu de maatregelen tegen corona versoepelen en steeds meer mensen het huis uitgaan, ruiken insluipers hun kansen. De politie en tal van andere organisaties geven tips om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Lees meer >>

Schietincidenten en meer in Bureau Rijnmond
Op zaterdag 15 mei werd op de loopbrug tussen winkelcentrum Zuidplein en het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam geschoten. Het was op dat moment zeer druk en er brak paniek uit. Eén omstander raakte gewond door een kogel en het mag een wonder heten dat er niet meer gewonden zijn gevallen. De politie doet een oproep in Bureau Rijnmond, het regionaal opsporingsprogramma van politie en Openbaar Ministerie. Lees meer >>


Geef een reactie