Nieuwsoverzicht week 22: Beelden gezocht van NAC-NEC rellen

Heeft u het nieuws van afgelopen week gemist? De redactie heeft de highlights van week 22 voor u op een rij gezet.

70 uur taakstraf voor man die NOS-medewerkers bedreigde
Een man uit Almelo is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van zeventig uur voor de bedreiging van NOS-medewerkers. Als stok achter de deur legde de politierechter hem bovendien een week voorwaardelijke gevangenisstraf op. Lees verder >>

Nog niet veel evenementen
De oproep van minister Ferd Grapperhaus om ‘nog even geduld te hebben met evenementen’ zorgt voor onrust bij het Brabantse evenementencollectief Front of House. Dat zegt bestuurslid Johan Dortmans woensdag namens een groot aantal organisatoren van festivals, dancefeesten en andere evenementen in Brabant. De politiebonden verklaarden dinsdag dat er door de beperkte politiecapaciteit keuzes zullen moeten worden gemaakt in welke evenementen wel en welke niet door kunnen gaan. Een pleidooi dat minister Grapperhaus later ondersteunde. “Dit kwam voor ons uit de hoge hoed”, geeft Dortmans aan. Lees meer >>

Rellen bij NAC-NEC
Tijdens de rellen afgelopen zondag na de wedstrijd NAC – NEC zijn stoeptegels naar leden van de Mobiele Eenheid (ME) gegooid. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) roepen mensen op om beelden te delen. Lees verder >>

Cel voor voormalig officier van justitie
Voormalig officier van justitie Vincent L. heeft een minderjarige jongen betaald voor seksuele handelingen. De rechtbank in Den Haag legde hem maandag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden op. Het OM had 11 maanden celstraf geëist. Lees verder >>

10.000 euro voor gouden tip
De hoofdofficier van justitie heeft 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot nieuwe aanhoudingen in de zaken van de overvallen op bekende en vermogende Nederlanders. Onder de slachtoffers zijn Nikkie de Jager en René van der Gijp. Lees verder >>

Geef een reactie