PTSS centraal in boek ‘Als de sirenes blijven loeien’

‘Als jij nu springt, dan neem je mij mee en ik wil nog niet dood.’ Angelique probeert een man te weerhouden van een zelfmoordpoging en houdt daarbij zijn hand vast. Op dat moment dringt het tot Angelique door, het gaat verre van goed met haar. Zij werkt dan negen jaar bij de politie en verschillende aangrijpende incidenten leiden ertoe dat Angelique ziek wordt. Jaren later blijkt zij PTSS te hebben. Haar verhaal en dat van enkele andere (oud-)politiecollega’s lees je in het boek Als de sirenes blijven loeienAngelique Starreveld vertelt ons erover.

“Toen ik de diagnose PTSS kreeg, was de feedback vanuit mijn omgeving dat ik het daar maar beter niet over kon hebben. Mensen zouden het niet begrijpen. En nog steeds is er niet altijd begrip voor wat je doormaakt”, vertelt Angelique. Zij besluit haar verhaal op te schrijven en zoekt contact met andere (oud-)politiecollega’s die ook geconfronteerd zijn met beroepsgerelateerde PTSS en hun ervaringen willen delen. Het resultaat; persoonlijke en openhartige verhalen in het boek Als de sirenes blijven loeien.

Lees verder op de website van Politievakbond ACP: https://www.acp.nl/nieuws/als-de-sirenes-blijven-loeien/

Als de Sirenes blijven loeien

Onder redactie van Angelique Starreveld

Walburg pers € 19,99. www.walburgpers.nl

Geef een reactie