Nieuwsoverzicht week 18

Heeft u het nieuws van afgelopen week gemist? De redactie heeft de highlights van week 18 voor u op een rij gezet.

1 mei

17 jaar zoeken naar ‘de Amerikaan’: verdachte aangehouden voor dood Yvette Looijs (2003)
Een lugubere vondst kleurt het Bijlmerpark zaterdagmiddag 15 november 2003 blauw met zwaailichten, politieagenten en afzetlint. In de bosjes is het levenloze lichaam van de 42-jarige Yvette Looijs aangetroffen en zij blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. Zeventien jaar later staat nog steeds niet vast wat er nou precies met Yvette gebeurd is en waarom, maar hier komt door de inspanningen van het Amsterdamse coldcase-team mogelijk snel verandering in. Het team heeft na al die tijd opnieuw een verdachte aangehouden en vermoedt dat dit ‘de Amerikaan’ is waar de politie al sinds 2003 naar zoekt. Lees meer >>

2 mei

Politie onderzoekt schietincident in taxi
Tilburg – Tijdens een taxirit door Tilburg schoot een passagier in de nacht van zaterdag 1 mei op zondag 2 mei meerdere malen met een vuurwapen in het dashboard. De politie heeft de zaak in onderzoek. Lees meer >>

Achtervolging eindigt in aanrijding
IJmuiden – Op zaterdagmiddag vond een achtervolging van een scooterrijder plaats. Daarbij is in de Dinkelstraat een aanrijding ontstaan waarbij twee personen zich medisch hebben moeten laten controleren. Niemand raakte ernstig gewond. De scooterrijder is na de aanrijding doorgereden. Lees meer >>

3 mei

Supermarkt overvallen, dader op de vlucht
Middelburg – Omstreeks 08.15 uur meldden medewerkers van een supermarkt aan het Westerscheldeplein in Middelburg dat er zojuist een overval was gepleegd. Een van de medewerkers was bedreigd door de dader die er daarna, zonder buit, vandoor ging. Lees meer >>

4 mei

Drie Amerikanen aangehouden in onderzoek moord Bergen
Bergen (L) – Op verzoek van de Limburgse politie zijn in de Verenigde Staten van Amerika op dinsdag 27 april jl. drie mannen aangehouden. Ze worden verdacht betrokken te zijn bij de moord op een 58-jarige man uit Bergen in november 2019. Lees meer >>

Onderzoek naar explosie bij café Rotterdam
Rotterdam – Vannacht rond 1 uur vond er een explosie plaats bij een café aan de Bierens de haanweg in Rotterdam-Zuid. De politie onderzoekt de toedracht. Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen of mensen die camerabeelden hebben van het incident. Lees meer >>

6 mei

ACP (politievakbond) Academietour van start
Goed nieuws, de ACP Academietour gaat weer van start! Nu coronamaatregelen beetje bij beetje versoepelen, is een ACP Academietour eindelijk weer mogelijk. Vanaf maandag 10 mei bezoekt de ACP de verschillende Politieacademies. Gedurende drie weken reist het team van ACP Young door Nederland. Het doel: zoveel mogelijk (nieuwe) collega’s ontmoeten op de Politieacademies. Lees meer >>

Geef een reactie